Zintuiglijke beleving

Bij onze belevingsgerichte dagbesteding spelen de zintuigen een belangrijke rol. We laten onze deelnemers met licht, geluiden, geuren en materialen hun omgeving ervaren. Alle activiteiten zijn gericht op beleving en lichaamsgebonden ervaringen. In de speciale zorgintensieve groep zijn de verzorging en verpleegtechnische handelingen geïntegreerd in het individuele dagprogramma.

Licht industrieel werk

Binnen de Schalm zijn er mogelijkheden om licht arbeidsmatig werk uit te voeren. De industriële werkzaamheden bestaan uit verzamelen, sorteren, inpakken, verpakken en opstapelen. De deelnemer werkt zo zelfstandig mogelijk. Het tempo wordt aangepast aan de deelnemer en er is geen druk. Sfeer en gezelligheid zijn vooral belangrijk tijdens deze werkzaamheden.

Breed en gevarieerd aanbod

Creatieve en thema-gebonden activiteiten worden bij ons ook uitgevoerd. Waar mogelijk wordt gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de deelnemers met behulp van individuele dagprogramma’s. Er wordt een breed scala aan creatieve en afwisselende activiteiten aangeboden. Ook buiten in beweging zijn door te fietsen en te wandelen, speelt een grote rol. Dit alles met voldoende ruimte voor ontspanning en zonder druk.

Facilitair

De keuken/kantine is een volwaardige werkplek, die de deelnemer in staat stelt het gevoel van eigenwaarde te versterken. Daardoor bevordert de zelfstandigheid en worden de individuele mogelijkheden verruimd. Er zijn diverse facilitaire werkzaamheden zoals het zetten van koffie en thee, het verzorgen van de was en het doen van boodschappen. Daarnaast zorgen de deelnemers voor een schoon en net gebouw.